Behandeltraject

Je kiest voor een therapie- of coachingstraject omdat je iets bewust wilt veranderen. In je leven, thuis, in je werk of waar dan ook. En meestal bestaat zo’n belangrijke verandering uit meerdere kleine stapjes. Kleine aanpassingen van radertjes die in elkaar grijpen. Iedere klein stapje ziet er schematisch ongeveer zo uit:

Behandeltraject Elma van der Salm Eindhoven Hapert

Kleine stapjes
Sommige stapjes zijn sterk emotioneel geladen. Bijvoorbeeld omdat ze veel verdriet of onzekerheid bij je oproepen. Of juist een overweldigend ‘ gevoel van bevrijding en opluchting’ geven. Bij weer andere stapjes gaat het vooral om het aanleren van een nieuwe aanpak.

Onze basis
Onze persoonlijke gesprekken in mijn praktijk vormen de basis voor jouw behandeling. Daarin is volop veilige ruimte voor jouw gevoel, jouw intuïtie en jouw emoties. En daar kan ik je helpen om bijvoorbeeld verstoorde relaties te herstellen. Relaties met anderen, maar ook de relatie met jezelf.

Méér mogelijkheden
En wat gewéldig dat we daarnaast tegenwoordig ook een groot aantal online mogelijkheden hebben, zoals bijvoorbeeld E-coaching. Om samen heel direct en heel gericht extra tussenstapjes te kunnen maken, die wél heel belangrijk zijn, maar die veel minder emoties oproepen.

Eigen online werkomgeving
In overleg maken we gebruik van bijvoorbeeld: e-mail, skype, telefoon en chat. Maar ook van jouw eigen, veilige online werkomgeving, waar alleen jij en ik toegang hebben. Waarin ik persoonlijke oefeningen voor je kan klaarzetten en waar je niet gestoord wordt door ongewenste reclame of andere inbreuken op jouw privacy.

♦  Lees ook over   relaties,   verlegenheid  en  onzekerheid,  het  stellen van grenzen,  maar ook over de behandeling van   zwaardere klachten

Hoe gaat het met jou?

Vrouwentherapie Eindhoven _Behandeltraject
Wij vrouwen begrijpen heel goed hoe belangrijk het is om een sociaal netwerk te hebben. Daar kun je het zo druk mee hebben, dat de aandacht voor jou zelf er bij inschiet. Daarom is mijn belangrijkste vraag vanaf het moment dat wij met elkaar kennismaken: “Hoe gaat het nu met jou?!”

Onze aanpak
Natuurlijk bekijken we samen eerst jouw hulpvraag, jouw actuele probleem, de directe aanleiding voor ons intakegesprek. Maar van daaruit kijken we ook direct al verder. Om te achterhalen of er voor jou als vrouw zaken spelen, die op de achtergrond mede jouw probleem veroorzaken.

Sociale relaties
Zo brengen we samen in kaart wat er speelt in jouw sociale relaties. Want daar worden vaak heel verschillende eisen aan jou gesteld. Als partner of echtgenote. Als moeder, dochter en vriendin. Als collega of leidinggevende. Als lid van een team of van je familie(s).
Welke invloed hebben al deze relaties op jou? En welke invloed hebben al die relaties op elkáár?.

Vrouwelijke energie
Vervolgens kijken we naar wat remt in jouw vrouwelijke kwaliteiten. In mijn gratis e-boek “ABC van jouw vrouwelijke energie” vertel ik je daar meer over. En over mogelijke blokkades. Via een link op de homepage kun je het e-boek kosteloos downloaden.

Wat gaat wél goed?
Én we zoeken ook de zaken op die, ondanks alles, wél goed gaan. Wat voor jou waardevol is in al jouw contacten en activiteiten. Wat jou motiveert in de relaties die je hebt.wat jou motiveert om je werk te doen. En we proberen te ontdekken hoeveel energie die contacten en activiteiten jou opleveren.

Aan de slag
En dan gaan we aan de slag. Heel planmatig, met praktische oefeningen en met het maken van praktische keuzes. Maar ook heel emotioneel bewust, met hele gerichte gesprekken. Jij vanuit jouw praktijkervaring en ik vanuit mijn kennis en ervaring als therapeut en coach.

Jouw resultaat
Meer energie, meer vitaliteit en meer rust. De goede dingen doen. In plaats van alles goed willen doen. Grip op je leven. En meer plezier in de dingen die je doet.

Therapie Eindhoven _Contact Behandeltraject

♦  Klik op de link om meer te lezen over bijzondere behandelingen:   EMDR, Bronstoel en URIM-code stoel