Verlegen en hoogsensitief?

Echt verlegen ben je misschien niet. Wél heel gevoelig en zeker geen haantje de voorste. Je vermaakt je prima met een boekje in een hoekje, maar soms voel je je een vreemdeling op deze wereld. Mensen die vlot en snel zijn imponeren je een beetje. Jij moet altijd wat langer nadenken voordat je een antwoord paraat hebt.

Grote kans dat je een afwezige karakterstructuur of overlevingsstrategie hebt ontwikkeld toen je nog heel klein was. Waar anderen zonder probleem nieuwe contacten aanknopen, breekt het zweet jou uit bij de gedachte aan al die mensen die iets van jou lijken te willen. “Jij bent ook zo gevoelig”, hoor je vaak, en dat voelt alsof jij wordt afgekeurd om wie je bent.

Ik help je omgaan met jouw (hoog)gevoeligheid en leer je hoe jij op jouw manier je plek op deze wereld kunt innemen. Op een manier die bij jou past en waardoor jij je echt begrepen en gezien voelt. Met speciale oefeningen ontdek je dat de wereld ook voor jou een fijne en veilige plek kan zijn. Je leert dat jij niet raar bent, maar je leert juist jouw eigenheid omarmen en accepteren. Echt, van binnenuit. En blijvend.

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek

♦  Lees ook over   relaties,   onzekerheid,  het  stellen van grenzen,  maar ook over de behandeling van   zwaardere klachten

Onderzoek jezelf en vraag hulp
Vink de uitspraken aan waar jij jezelf in herkent:

Het Contactformulier

Onderwerp:*
Mijn naam:*
Mijn e-mailadres:*
Wat ik verder nog wil schrijven:
Elma, ik vind het fijn als jij mij belt om hierover te praten. Ik ben op werkdagen op één van de volgende momenten te bereiken:
Mijn telefoon-nr:

♦  Lees ook meer over  het behandeltraject  en over bijzondere behandelingen:   EMDR, Bronstoel en URIM-code stoel