Hoe verloopt een behandeltraject?

Het behandeltraject verloopt volgens een aantal vaste stappen, die ik je hier graag uitleg. Heb je vragen over deze stappen of wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Bel of mail me gerust!

Kennismaking
Na een eerste kennismakingsgesprek (vaak telefonisch, altijd kosteloos en vrijblijvend) maken we indien gewenst een afspraak voor het intakegesprek. Ik stuur je een document toe dat je thuis rustig kunt invullen. Dit is de basis voor de intake.

Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek van anderhalf à twee uur kun je me alles vertellen wat jij op dit moment nodig vindt.  Ik help je jouw hulpvraag en wens helder te krijgen.

Soms heb je al meerdere keren hulp gezocht en zie je ertegen op om je hele verhaal wéér opnieuw te moeten vertellen. Deze angst is onterecht. Het is, zeker voor het intakegesprek in mijn praktijk, niet nodig om voor de zoveelste keer weer alles te vertellen. Ik kijk vooral naar wat jij nú nodig hebt en hoe ik jou nú op de beste manier kan ondersteunen. En er zijn vele manieren waarop ik samen met jou in kaart kan brengen wat voor jou het beste is.

Aan het eind van het gesprek bespreek ik met jou het plan van aanpak en bied ik je een behandelovereenkomst aan. Hierin staan afspraken die we met elkaar maken om het meest uit je traject te halen.

Vaste dag of tijd
Daarna plannen we één of meerdere consulten in, het liefst zoveel mogelijk op een vaste dag en tijd. Dit is ook ‘s avonds mogelijk.

Toewijding en oefening
Je gaat een traject aan, omdat je iets wilt veranderen in je leven. Dat vraagt toewijding en oefening. Aan het eind van iedere sessie krijg je dan ook oefeningen of opdrachtjes mee om thuis mee aan de slag te gaan. Die oefeningen helpen jou de  gewenste veranderingen in je dagelijkse leven aan te brengen. Heb je het moeilijk? Dan kun je 24/7 contact met me opnemen voor extra steun via een beveiligde e-coachomgeving of door middel van tekstberichten.

Duur van het traject
De voortgang en duur van het behandeltraject is mede afhankelijk van jouw toewijding en bereidheid om te oefenen. Patronen die je gedurende je hele leven hebt ontwikkeld, heb je meestal niet één-twee-drie veranderd of afgeleerd. Soms werkt je onderbewuste tegen en wil het vast blijven houden aan de veiligheid van oude patronen. Houd daarom rekening met een trajectduur van gemiddeld zes tot acht maanden, waarin je iedere twee à drie weken voor een persoonlijk consult en behandeling in de praktijk komt.

Wees niet bang: we nemen alle tijd die nodig is om ook diep ingebedde patronen of zwaardere problematiek te behandelen. Oók als dat langer duurt dan je misschien van tevoren verwacht. De behandeling stopt op het moment dat jij het aandurft om het weer helemaal zelf te doen.

Thema’s
Je kunt bij mij terecht voor hulp en behandeling bij o.a.:
– gebrek aan zelfvertrouwen of veel zelfkritiek
– onzekerheid en/of angstklachten
– overvraagd zijn, burnout
– rouwverwerking
– hulp na seksueel misbruik
– heling van trauma
– relatieproblemen

Ik help je een handje bij het hervinden van jouw kracht en energie. Oude pijn blijft in het verleden. Jij leeft je leven in alle vrijheid en met hernieuwde vreugde en moeiteloosheid.