Depressie

Een depressie kán een lichamelijke oorzaak hebben, maar is ook vaak een signaal van ons systeem van lichaam, ziel en geest dat er “iets” niet klopt in ons leven. Dat kan op allerlei levensgebieden zijn, van relatie tot werk, van opleiding tot woonomgeving, van financiën tot de band met je ouders.

Holistisch kijken
Als je kijkt naar de mens als een geheel van ziel, geest en lichaam, dan betrek je alledrie deze elementen in het achterhalen van de oorzaak van een probleem. Alledrie de elementen werken op elkaar in, omdat ze met elkaar verbonden zijn. Zo is ook een mens niet los te zien van haar omgeving. Alles is immers met elkaar verbonden en geeft een reactie.

Pillen of geen pillen
Medicatie kan een geweldige steun zijn. Maar soms wegen de bijwerkingen niet op tegen de positieve effecten ervan. Soms helpen pillen niet om de balans in onszelf te herstellen, als de oorzaak van de onbalans buiten onszelf ligt.

Mijn aanpak
In de therapie en coaching kijk ik samen met jou naar het hele plaatje en gaan we samen op zoek naar jouw waarden en verlangens in het leven die mogelijk ondergesneeuwd of ontkend zijn. Hiermee vergroten we al meteen jouw eigen draagkracht en voel je dat deze groter wordt. Soms is er trauma, dat wil worden opgelost. Soms zijn er beperkende overtuigingen of andere blokkades die weggenomen kunnen worden, zodat jouw levensenergie weer gaat stromen.

Jouw resultaat
– je voelt je in control over je eigen leven
– je voelt je weer kalm en zeker van jezelf
– je weet je gezien en erkend
– je bent tevreden en stelt haalbare doelen
– je bent in staat invloed uit te oefenen op de omstandigheden
– je bent in staat de regie over je eigen leven in je eigen hand te nemen.

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

“Geen enkel hart ooit pijn heeft geleden, als het op zoek gaat naar haar dromen.” – Paulo Coelho

Zwaardere klachten _Depressie