Gezond grenzen aangeven. Hoe dan?

Je houdt vele ballen in de lucht. De collega’s weten dat jij hun haastklus wel even overneemt en vertrekken vrolijk naar de vrijdagmiddagborrel. Vriendelijk lachend zeg je “Dat doe ik wel”, terwijl je in jezelf gromt en moppert.

Grenzen stellen kun je leren.
Wist je dat jouw onvermogen om grenzen op een gezonde manier aan te geven voort kan komen uit een karakterstructuur, of overlevingsstrategie? Zeg jij vaker ja dan nee, trek jij je de pijn van anderen erg aan, sta je altijd klaar om te helpen?  Maar voel jij je vaak niet gezien of heb je het gevoel dat anderen misbruik van je maken? Ben je soms driftig en ben je bang dat men niet meer van jou houdt als je zou zeggen wat je er écht van vindt? Dan is er grote kans dat je last hebt van een opofferende karakterstructuur.

Ik help jou graag om jouw eigen ik te ontdekken en de vrijheid te geven waar je zo naar verlangt. Zodat je ja zegt als je ja bedoelt, en nee als je nee bedoelt. Zodat je meer tevreden bent met wie jij bent en mensen jouw grenzen natuurlijk respecteren. Zonder druk, zonder angst, zonder verdriet.

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

♦  Lees ook over  relaties,  verlegenheid  en  onzekerheid,  maar ook over de behandeling van   zwaardere klachten

Onderzoek jezelf en vraag hulp
(meerdere vakjes aankruisen mag)

Het Contactformulier

Onderwerp:*
Mijn naam:*
Mijn e-mailadres:*
Wat ik verder nog wil schrijven:
Elma, ik vind het fijn als jij mij belt om hierover te praten. Ik ben op werkdagen op één van de volgende momenten te bereiken:
Mijn telefoon-nr:

♦  Lees hier meer over  het behandeltraject  en over bijzondere behandelingen:   EMDR, Bronstoel en URIM-code stoel