De overgang is een intense, verwarrende en soms ronduit verschrikkelijke periode in het leven van veel vrouwen. Alles verandert, niets is meer zoals het was. Soms denk je zelfs dat je depressief bent, sterker nog, de dokter denkt dat ook en schrijft je anti-depressiva voor. Maar jij wilt iets anders: jij wilt stromend door de overgang!

De overgang als… overgang naar een andere fase

De overgang is een natuurlijke fase in het leven van een vrouw.  Het is letterlijk een overgang van menstruerend naar niet-meer menstruerend. Van vruchtbaar naar onvruchtbaar (ook vrouwen die geen kinderen hebben of kunnen krijgen gaan door een fase van hormoonveranderingen heen). Van bezige bij die altijd voor anderen zorgt, naar wijze vrouw die meer naar binnen gekeerd het woelen der wereld beschouwt. Of juist van introverte, aangepaste lieverd naar een heks die op de meest ongewenste momenten in woede kan ontsteken.

Hoe het bij jou ook gaat, die overgang kan je behoorlijk in de war maken. Oud verdriet kan plots de kop opsteken. Spijt over wat je deed of juist wat je naliet kan je hevig raken. En je man… hoezeer je ook aan hem verknocht bent, je kunt soms wel van hem walgen (en daar schaam je je eigenlijk diep voor).

Vragen over je werk, je gezin, je relatie, je lichaam houden je bezig. Opvliegers, slecht slapen, geen zin in seks of juist heel veel (maar dan blijkt je man ineens niet meer zo nodig te hoeven…). ‘s Nachts drijf je je bed uit, als je niet de meest bizarre dromen hebt, waardoor je nu niet bepaald uitgerust wakker wordt.

Kortom: het is een hele overgang, die overgang. En je gaat allesbehalve stromend door de overgang.

De overgang als… uitnodiging om grote schoonmaak te houden

Je gelooft het misschien niet, maar die overgang is er niet voor niets en: ze hoeft helemaal niet zo’n hel te zijn als je misschien vreest bij het lezen van het bovenstaande.

Want wat als die overgang een uitnodiging is om eens heerlijk grote schoonmaak te houden in je hoofd, je hart en in je leven? Grote schoonmaak: oud zeer opruimen, voor jezelf kiezen, vrede sluiten met wat er mis ging in die eerdere fase, herstellen van relaties, of juist stoppen met dat wat je niet meer dient. Grote schoonmaak zodat er ruimte komt voor nieuwe vitaliteit, voor wijsheid, zachtheid, innerlijke rust en kracht. Hoe heerlijk zou dat zijn!

De overgang als… keerpunt: van zorgen voor anderen naar zorgen voor jezelf

Als gecertificeerd psychosociaal SDDO-Overgangstherapeut® begeleid en help ik je weer in balans komen en Stromend Door De Overgang te gaan. We ruimen samen oude pijn op, bijvoorbeeld met behulp van EMDR. Ik leer je nieuwe manieren om met situaties om te gaan. Ik geef je oefeningen en tips om beter voor jezelf te zorgen en ondersteun je in je zoektocht naar die nieuwe balans.

Zodat het leven weer licht en leuk wordt. Zodat jij jezelf weer leuk vindt. Zodat je relatie weer fijn wordt, met meer begrip voor elkaar. Zodat jij heldere keuzes kunt maken en beter voor jezelf kunt zorgen.

In mijn praktijk werk ik samen met Liesbeth Messing, orthomoleculair therapeut i.o. en Hormoontrainer®. Als het nodig en helpend voor jou is, verwijs ik je naar haar door voor ondersteuning op het gebied van voeding en hormonen.

Neem contact op voor een gratis en
vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stralend en stromend, vitaal en levendig. Je kunt ook zo door de overgang

In alle vrijheid jezelf zijn en vol energie en met zelfvertrouwen jezelf laten zien! Dát is wat ik je graag laat ervaren in het traject.

Ik wil ook stromend door de overgang! Bel mij voor een kennismakingsgesprek.

1 + 7 = ?