Je bent niet de enige die last heeft van zelfkritiek en gedachten die jouw kracht en zelfvertrouwen ondermijnen. Gedachten over je uiterlijk (te dik, te dun, te wit, te kort), over je werk (niet snel genoeg, niet genoeg opleiding, te enthousiast, te aanwezig) of gedachten over hoe je functioneert (lui, zou meer moeten sporten, minder moeten eten, iets van je leven moeten maken, je moet toch een goede moeder zijn) enzovoorts. En je wilt er maar wat graag van af!

Zelfkritiek vs zelfvertrouwen
Je leert van je ouders en andere opvoeders hoe het hoort en wordt bestraft wanneer je daar niet aan voldoet. Soms heel duidelijk en zichtbaar, soms subtieler, maar niet minder effectief. Als kind heb je geleerd je aan te passen en straf te voorkomen. En dat werkt!

Alleen soms schiet het een beetje door. Bijvoorbeeld wanneer je in een gezin of omgeving met strenge (religieuze) normen opgroeit. Of wanneer je een moeder hebt die altijd kritisch op je is en die je jouw geluk niet lijkt te gunnen. Dan kan zo’n innerlijke stem zich ontwikkelen tot een tiran die je constant op de huid zit. Een innerlijke stem die aan alles twijfelt wat je van plan bent te doen. Een innerlijke stem die je klein en bescheiden houdt, die je gevangen houdt in een angst om op te vallen, om je uit te spreken of om fouten te maken en op je kop te krijgen. En je wordt er doodmoe van!

Leuker leven
Je zou zo graag minder last hebben van die “innerlijke criticus” en je vrij voelen. Je zou zo graag met zelfvertrouwen en plezier je ding doen. Dat je ’s avonds ontspannen in bed ligt in plaats van de hele dag en alles wat je gezegd hebt nog eens door te lopen met een bal in je buik van de spanning. Dat je meer energie hebt, minder bang bent en dat je als mens écht uit de verf kunt komen!

En dat kan! Ik heb manieren en methodes gevonden die werken en die deze innerlijke stem transformeren van een niet-aflatende slavendrijver naar een waardevolle dienaar en bondgenoot. Zodat jij de regie over je leven kunt nemen met daadkracht en zelfvertrouwen!

Pak je Innerlijke Criticus aan!
In een effectief en transformerend traject in mijn praktijk voor levenscoaching en psychosociaal therapie pakken we jouw “innerlijke criticus” aan. Je zult al snel sterker in je schoenen staan, minder piekeren, beter slapen en meer plezier hebben in wat je doet.

Neem contact op voor een gratis en
vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meer zelfvertrouwen als ondernemer?

Leer afrekenen met kritische innerlijke stemmen bij van harte ondernemen.

In alle vrijheid jezelf zijn en vol energie en met zelfvertrouwen jezelf laten zien! Dát is wat ik je graag laat ervaren in het traject.

Zelfvertrouwen

Ik wil afrekenen met mijn Innerlijke Criticus

1 + 7 = ?